חגיגה נחמדת ? איך חוגגים יום הולדת נכון – עומרי

סכום ביניים

פרטי חיוב 0.00
הצטרפו למועדון MAXIMUM ותהנו מהטבות שוות!  להצטרפות>

חגיגה נחמדת ? איך חוגגים יום הולדת נכון

אפשר לתכנן חגיגת יום הולדת בצורה שתקל עליכם מאוד ותעזור לכם לצלוח את המשימה בקלות. הרי לכם 10 נקודות ששווה לחשוב עליהן לפני שניגשים למלאכה

1 העצימו את הילד/ה שחוגג/ת !

החוק הזה אצלי במקום הראשון תמיד, זה היום שלו/ה ומגיע לו/ה להיות במרכז העניינים. לשתף ולהיעזר בילד/ה לא רק יקל עליכם מאוד אלא שכל מהלך החגיגה יושפע וייראה אחרת. תוכלו לבחור איתם איפה לתלות את השלט שרכשתם, לשאול אותם באיזה צבע הם ירצו את הצלחות ואפילו תתנו להם לערבב את הפטל שתכננתם להכין – כל פעולה כזאת תשמח את הילד/ה שלכם ותגרום לו/ה להרגיש בעננים ובעניינים !

2 "לוח זמנים"

יום הולדת כיום אורך בין שעה וארבעים לשעתיים בממוצע. זהו לא זמן קצר בהתחשב בכמות ילדים יחסית גדולה לכן כדאי לחלק את השלם לחלקים קטנים וברורים גם כדי לעשות לעצמכם סדר וגם כדי לשלוט במצב בצורה קלה יותר. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות הוא לצפות מהילדים כל הזמן לשבת או להיות בשקט. כתבו לכם לוז, תכננו מה קורה אחרי מה והכל יהפוך להרבה יותר פשוט.

(המצלה מפורטת יותר על איך נכון לבנות לוז ליום הולדת תוכלו למצוא כאן

2 מיקום ההפעלה

לא משנה אם בחרתם לערוך את החגיגה בגינה, בבית או במקום ייעודי אחר, יש חשיבות גדולה לאיפה תמקמו כל דבר במרחב. מומלץ לסדר כסאות בחצי עיגול/בצורת 'ח' כדי לתחום את אזור ההפעלה, גם מחצלת מרובעת או מלבנית על הרצפה בונה לילדים מסגרת ברורה של מקום. מומלץ לדאוג להתמקם ממול דלת הכניסה כך שהמאחרים יופיע בגב הילדים ולא ימשכו תשומת לב כשהם מגיעים. את שולחן החטיפים והאוכל מומלץ למקם בצד כך שלו יהיו בשדה הראייה של הילדים בזמן הפעילויות. זה הזמן לחשוב כמו ילדים !

3 הימנעו מגורמים מפריעים –

לסדר צפצפות על השולחן, לפזר בלונים על הרצפה ולחלק משרוקיות אולי נראה יפה ומרגיש נחמד – מה שפחות נחמד כשכל הילדים שהזמנתם יתחילו לשרוק, לצפצף ולבעוט בבלונים. כדי להימנע מכך דמיינו את עצמכם כילדים (מרחיקי לכת יכולים גם לעמוד על הברכיים וללכת בחלל החגיגה) וכל בובה, כדור, שלט של טלוויזיה, עציץ ובעצם כל דבר שיכול להוות גורם מפריע – פשוט העלימו לחדר סגור. זה יעשה לגם הרבה סדר ובעיקר יחסוך לכם הרבה רעש ולעיתים גם נזק מיותר 🙂

4 הגדירו מקום ספציפי למתנות –

כ 30 שקיות מלאות בכל טוב יכולות לרגש אבל גם להפריע ולמשוך תשומת לב. הגדירו מקום ייעודי למתנות – זה יכול להיות מתחת לשולחן החטיפים, בתוך חדר או מאחורי הספה – העיקר שלא יהיה רחוק מדיי (כי אז תיווצר  לשם תנועה מיותרת) ושלא יהיה נגיש לעין (מזמין מדיי התעסקות)

5 קשטו גם מבחוץ !

בהנחה שילדי הכיתה/גן לא מבקרים אצלכם על בסיס קבוע, אתם תקבלו בממוצע בין 10 ל 15 שיחות בהן תצטרכו להסביר איך להגיע מהחנייה אליכם הביתה. כדי לחסוך לכם את השיחות המיותרות דמיינו את מסלול ההגעה של ההורים ושתלו במרחב סממני חגיגה – לפעמים מספיק בלון אחד על עמוד בחנייה או שלט קטן על דלת הבניין כדי לייצר וודאות בראשם של ההורים שמגיעים.

6 השתמשו במסך הטלוויזיה !

במידה ואתם חוגגים בסלון, ככל הנראה עומדת לכם עכשיו במרכזו טלוויזיה !  מעבר לשימוש הקולי אותו אפשר להפיק מהמסך (שירי יום הולדת ושירים בכללי) בקלות אפשר להשתמש במסך גם כתפאורה ! לעצב תמונה של החוגג / לצלם את התמונה של ההזמנה ואפילו ליצור מצגת תמונות שתרוץ באופן אוטומטי על המסך. (גם כאן אפשר לשתף את הילד בבחירת בתמונות לדוגמא לפי טיפ מס 1) שימו לב לא להפעיל ערוצים או סרטונים בהם יש וידיאו כי אז הילדים יהיו מהופנטים למסך וזה כנראה לא מה שתכננתם שיקרה.

7 תזכרו 4 פעמים כדי להבטיח שאף אחד לא ישכח אתכם !

*כשהחלטתם על תאריך,

*‏כשתשלחו את תמונה ההזמנה,

*‏כשתתזכרו יום לפני,

*‏ובאותו היום כדרך אגב בצורת עדכון על חנייה לדוגמא.

8

9 היעזרו בילדים כדי לסדר מעט את מקום החגיגה

זה לא סוד שכמות של ילדים במקום אחד בשילוב של אוכל, מוזיקה וריקודים יוצרת בלאגן, מצד שני, אפשר להיעזר בילדים כדי לסדר הכל בחזרה בדרך אלגנטית וכיפית : אני לדוגמא נוהג להכריז רגע לפני חלוקת העוגה (או הפרסים או כל דבר טוב ששומרים לסוף) "מי שרוצה לקבל עוגה / בלון /פרס" צריך להרים 5 לכלוכים מהרצפה לפח. ככה בתוך שניות כמות הבלאגן יורדת, ורמת השמחה שלכם – עולה 🙂

10 באנו להינות !

אל תתרגשו אם נשפכה כוס קולה או נמרחה פיצה על הרצפה.. בסופו של דבר מדובר בילדים שבסך הכל הגיעו לשמח את הילד/ה שלכם. תהיו קלילים, תזרמו ותזכרו שבאנו להינות 🙂